• Akció

  Akció

  20% kedvezmény irodatakarításra!!!

 • Akció

  Akció

  20% kedvezmény irodatakarításra!!!

 • Akció

  Akció

  20% kedvezmény irodatakarításra!!!

 • Akció

  Akció

  20% kedvezmény irodatakarításra!!!

 • Akció

  Akció

  20% kedvezmény irodatakarításra!!!

Szőnyegtisztítás és kárpittisztítás

Szőnyegtisztítás és kárpittisztítás

 

A szönyegtisztítás és a kárpittisztítás egy külön szakág!? Részben igen. Manapság egyszerűen és könnyedén bérelhetünk egy gépet, amivel saját magunknak pénzt spórolva megoldhatjuk a szőnyegeink és kárpitjaink tisztítását. Sok esetben ez is jó megoldás, feltéve, ha felületes munkát akarunk végezni. De vajon ott jelzik-e felénk, hogy mit mivel érdemes és szabad kitisztítani? Hideg vízzel, meleg vízzel, gyapjú, műszál, szizál, velúr és még sorolhatnám.

Minden szőnyegtípusnak és fajtának megvannak a sajátosságai, és természetesen a tisztítási eljárása.

Szőnyegtisztítás

Egy újonnan vásárolt szőnyegnél sok esetben semmilyen instrukciót nem kapunk, kivéve, ha olyan helyes vásároljuk meg ahol arra szakosodtak és valóban értenek is hozzá.

Sokan elfelejtjük, hogy a szőnyegtisztítás során nem mindig elegendő a porszívózás, sőt, időszakonként kifejezetten ajánlott és kell is a nedves tisztítás. Itt nem véletlenül emeltem ki a nedves tisztítást. Minden esetben ez a leghatékonyabb eljárás, ne dőljünk be mindennek ahol varázspálcával is ki lehet takarítani a szőnyeget, kárpitot.


 

Na de akkor, hogyan oldjuk meg?

Sok szőnyeg esetében ajánlják az ipari szőnyegtisztítást, vannak helyzetek, amikor ez valóban a legjobb megoldás, amennyiben otthoni szőnyegéről van szó. Az irodákban már más a helyzet, de erről egy kicsit később. Na de kinek van kedve ahhoz, hogy miután hazavittük, szépen behelyeztük a szőnyeget a bútor vagy kanapé alá, ismét feltekerni, elszállítatni, több nap oda-vissza. De, mint jeleztem, egyes esetekben nincs más választásunk.

Mi időt, pénzt és energiát akarunk Önnek spórolni. Egy már jól ismert, extrakciós eljárással, és minden esetben a helyszínen megtudjuk oldani a szőnyegtisztítást és a kárpittisztítást. Gyors megoldás, költséghatékony,  és minimális a száradási idő, télen, nyáron.


 

 Miért egészséges a szőnyeg?

Szőnyeg egyenlő, tisztább levegő, kevesebb por. Sok munkát megspórolhatunk egy jól kiválasztott szőnyeggel.

Az őseink már réges rég tudták, hogy a szőnyeg nem egy dizájn elem a lakásban, hanem egészséges környezetet is biztosit. Azóta persze a szőnyegek minősége is sokat változott és manapság inkább a dizájn meghatározó. De tekintsünk el ettől.  A természetes anyagból készült szőnyegek a legjobbak (gyapjú, szizál, kókusz, stb.)

Ez nem azt jelenti, hogy például egy polyamid, vagy polypropilén, egyéb ne lenne jó. A hatásossága nem csak ebben rejlik. Mindenki azt válassza amit meglát és beleszeret, csak ne feledkezzünk el arról sem, hogy ezek a tárgyak is törődést igényelnek. Ne hagyjuk, hogy szőnyegeink elkoszolódjanak, mert akkor már nem tudják ellátni feladataikat. Kérjük a helyszíni szőnyegtisztítás t.


 Mit tegyünk az irodai szőnyegekkel?

Itt már kicsit más a helyzet, mint az otthonunkban. A szőnyeggyártók törekednek arra, hogy jó minőségű, magas kopásállóságú, cserélhető lapos (modul szőnyeg) termékeket gyártsanak. Ettől függetlenül itt sem lehet elhanyagolni a rendszeres szőnyegtisztítást. Az általunk alkalmazott technológia itt is megegyezik az otthoni szőnyeg és kárpittisztítással.

Itt a terület nagyságából és a szennyezettség mértékéből kifolyólag, sok esetben nem elég az extrakciós eljárás. De erre is van megoldás, súrolóautomata géppel könnyedén és jobb eredményt elérve tudjuk elvégezni a mélytisztítást. Továbbá, itt is fontos, hogy a nedves szőnyegtisztítás előtt egy alapos, speciális hengerkefével ellátott porszívóval essünk neki a szőnyegnek.

Mivel itt sok esetben más szennyeződésekkel van dolgunk, elengedhetetlen, hogy a durvább szőnyegtisztítást alkalmazzunk, természetes a szálak sérülése nélkül. Rágógumi, kávéfolt, sáros, sós lé, szőnyegbe taposott ételmaradék sem okozhat gondot. A lényeg, hogy ne sokáig szemezzünk ezekkel a foltokkal, mert annál nehezebb lesz az eltávolítása.

Itt is fontos megjegyezni, hogy egy rendszeres karbantartott szőnyeg, hatékonyabban megszűri a port és a levegőben megtalálható káros anyagokat. Arról nem is beszélve, hogy egy tiszta és egészséges környezetben az ott dolgozók is otthonosabban érzik magukat, és a munka is jobban fog esni. A szőnyegek és kárpitok tisztítása gyorsan és szakszerűen működik. Gyors száradási idő, és attól sem kell tartania, hogy a vizes szőnyeg feláztatja bútorait, mi erre is gondolunk.


 

 Minden típusú, fajtájú szőnyegek, kanapék, székek tisztítását vállaljuk. Hívjon minket bizalommal.

Kérjen árajánlatot szőnyeg és kárpittisztításra itt!


Itt visszatérhet a Takarítás.hu kezdőoldalára.

Itt bővebben olvashat az irodatakarítás szolgáltatásunkról.

Kapcsolat

Tel: +36-30/72-42-747

E-mail: takaritas.hu1@gmail.com

ABLAK LUX Kft.
Adószám: 23442447-2-41
Cím: 1131 Budapest, Béke u. 73.

Megosztás